2021 bate la ușă

Suntem în 2014, deci suntem invitați să vizităm Umea (Suedia) și Riga (Letonia) – capitalele culturale europene de anul acesta. Mai e un pic și 2021 bate la ușă pentru Grecia și România.

Un articol din Dilema Veche (acum 2 numere) dedicat acestui subiect, m-a făcut curioasă asupra eforturilor de comunicare lansate până în acest moment de orașele care aspiră la statutul de capitală culturală europeană. În Dilemă figura o selecție de texte aparținând primarilor. Toți primarii încep, continuă și termină cu strategii pentru îndeplinirea strategiei. Cel mai uman și singurul pe care l-am putut citi a fost discursul primarului Aradului. Nu conținea cuvântul strategie. Omul a vorbit firesc despre aspirații culturale, motivație și semnificații.

Fără prea multe comentarii, iată mai jos sloganurile orașelor care aspiră la statutul de capitală culturală europeană.

Alba-Iulia – Toate drumurile duc la Alba-Iulia…în 2020? Alba-Iulia știe ceva ce nu știm noi…toți candidează pentru 2021, mai puțin Alba-Iulia…

Alba-Iulia

Arad – Privind din trecut spre viitor 

Arad

Brașov – ….nu am găsit de nicio culoare sloganul, dar am găsit pagina de Facebook 

Brasov

Craiova – IntenCity 

Craiova

Cluj-Napoca – Culture transforms the city

cluj

Iasi – Nu mi-am dat seama care e sloganul, o sa zic ..Iași cultural 

Iasi

Timișoara – Cultura unește comunitatea

Timisoara

București și Sfântul Gheorghe probabil ne vor surprinde curând și cu site și cu slogan. Așteptăm cu nerăbdare.

Share!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on StumbleUponShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.