2021 bate la ușă

Suntem în 2014, deci suntem invitați să vizităm Umea (Suedia) și Riga (Letonia) – capitalele culturale europene de anul acesta. Mai e un pic și 2021 bate la ușă pentru Grecia și România.

Un articol din Dilema Veche (acum 2 numere) dedicat acestui subiect, m-a făcut curioasă asupra eforturilor de comunicare lansate până în acest moment de orașele care aspiră la statutul de capitală culturală europeană. În Dilemă figura o selecție de texte aparținând primarilor. Toți primarii încep, continuă și termină cu strategii pentru îndeplinirea strategiei. Cel mai uman și singurul pe care l-am putut citi a fost discursul primarului Aradului. Nu conținea cuvântul strategie. Omul a vorbit firesc despre aspirații culturale, motivație și semnificații.

Fără prea multe comentarii, iată mai jos sloganurile orașelor care aspiră la statutul de capitală culturală europeană.

Alba-Iulia – Toate drumurile duc la Alba-Iulia…în 2020? Alba-Iulia știe ceva ce nu știm noi…toți candidează pentru 2021, mai puțin Alba-Iulia…

Alba-Iulia

Arad – Privind din trecut spre viitor 

Arad

Brașov – ….nu am găsit de nicio culoare sloganul, dar am găsit pagina de Facebook 

Brasov

Craiova – IntenCity 

Craiova

Cluj-Napoca – Culture transforms the city

cluj

Iasi – Nu mi-am dat seama care e sloganul, o sa zic ..Iași cultural 

Iasi

Timișoara – Cultura unește comunitatea

Timisoara

București și Sfântul Gheorghe probabil ne vor surprinde curând și cu site și cu slogan. Așteptăm cu nerăbdare.

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.