Bumbacul Modern

Astăzi mi-am dat seama de ce mi-am dat demisia. Radio Guerrilla. Ani de ascultat ”Există viață după birou” sau ”Workoholicilor mergeți acasă că vă mătur pe toți”. O picătură chinezească amară la vremea respectivă părea să-mi promită fericirea. Dar cu ce preț? Cu prețul unei hotărâri.

Ceea ce vreau să vă spun vouă care nu v-ați dat încă demisia sau vouă care v-ați dat-o deja sau vouă care nu vi-o veți da niciodată, e că demisia nu i-o înaintezi șefului. Nope. Demisia ți-o înaintezi Ție. Mă dor umerii de la amintirea acelui moment. Mi-am luat adio de la mine coate tocite de birou, de la mine ochi în formă de laptop, de la mine călătorii în alte orașe și țări, de la mine spărgând salariu după salariu pe haine și haine, de la mine disciplinată, de la mine contracronometru, de la mine suspusă propriilor frici. Să fim cinstiți, dacă mă despărțeam de o eu așa dificilă, de ce mi-a fost greu? Nu subestimați puterea obișnuinței și a confortului.

A fost meciul anului pentru mine. Meciul celor 6 ani de fapt. Meciul în care adversarii eram eu și Frica. M-am gândit mult dacă sunt pregătită să vorbesc în mod real despre asta. Altceva decât Vai ce chin, vai ce sistem, vai ce plantație modernă de bumbac. Pentru că nu, nu trăim pe plantația altcuiva de bumbac, trăim pe propria noastră plantație de bumbac. Noi singuri dăm cu biciul. Noi singuri ne punem la punct. Punctul frustrării, punctul limitării, punctul durerii. E și asta o durere.

Nu sunt un Mesia al Demisiilor. Nu încep să propovăduiesc ideea demisiei pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre tine. Problema e la tine. În funcție de ce motorașe, șurubele, piulițe sufletești repari, contextul va fi oglindit de performanța motorului tău.

Nu există garanții pentru această trecere de graniță. Te poți baza doar pe pe pașaportul deciziei și pe ștampila entuziasmului.

Va urma.

 

Comment (1)

  • […] lipsita de false pudibonderii, si-a asumat libertatea si a ales sa le-o impartaseasca altora. Si Miha scrie din nou. Si mi-era […]

    Reply

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.