Cărți și oportunități

Partenera mea de “joacă” mi-a atras atenția că suntem la câteva articole distanță în a ne transforma în jurnal de călătorii. Fix când intenționam să-mi lansez încheierea experiențelor din Maroc. Așadar, mi-am revizuit atitudinea cadou de ziua ei. 

Am un prieten stabilit în Germania care m-a sunat aseară să mă întrebe cum merge economia. Ce simt?

Simțeam că e ceva în spatele acelui semn de întrebare lansat așa ca dintr-o praștie tensionată. Eu și economia avem o relație de politețe. Ne cunoaștem, ne salutăm, dar nu aprofundăm relația.

„Economia? Da…ce să zic pare să-și revină”. Sunt o persoană optimistă, îmi vine greu să judec negativ. Incluzând Economia.

„Eu nu cred că e ok. Ceva putred stă să se întâmple. În aviație lucrurile sunt șifonate, HP concediază masiv, General Electric concediază masiv. „

Ascultam persplexă și mă gândeam: Dar oare Moise ce părere are?

Nu știu ce părere are Moise, dar eu cred că oamenii țin greu pasul cu schimbările și încearcă să aplice mecanisme și sisteme mult prea învechite pentru schimbări mult prea noi. E inevitabil.

Inclusiv PR-ul. Oamenii caută servicii cât mai complete pentru că vor să câștige timp. De ce să se agite să caute, să testeze și să utilizeze mai mulți furnizori specializați, când în același loc pot accesa multiple servicii? În PR e ca la Mall: vrei să te duci într-un loc mare frumos, să găsești de toate, să ai de unde alege și să beneficiezi tot anul de promoții. (tweet asta)

Nu cred că e ceva rău. Nu cred că e ceva bun. Cred în lucruri ca atare. Orice plângere pe care o denunțăm este în realitate o declarație de neputință și incapacitate. Nu cred în teoria conspirației și nu cred în victimele economiei. Cred exact ce spune în ultimul răvaș pe care l-am citit: În viață nu trebuie să ai cărțile cele mai bune, ci să știi să joci bine cu cele pe care le ai.

Pentru că îmi plac misterele pe jumătate descoperite: în spatele praștiei care lansase semnul de întrebare se afla o tentație imobiliară.

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.