De la panică la oportunitate

Oamenii simt frică. De oameni, de nenorociri, de sărăcie, de singurătate, de eșec, de neputință. Ne rigidizăm de frică. Facem pași mici care ni se par mai siguri sau mergem pe rute ocolitoare pentru a evita înfruntarea unor zmei (umani sau de mediu).

Dar dacă pentru o clipă ne-am dezbrăca de panica asta (care nu ține de cald, ci din contră ne sparge dinții de stres) și am avea curajul de a face un salt de încredere?

Povești de motivat studenții și visătorii, nu?

Nu. Oamenii nu văd un lucru evident în momentele de criză: oportunitatea!

În cazul comunicării, oportunitatea se creează, nu există gata făcută. Oportunitatea nu se cumpără de la mall, ea se naște, iar travaliul ne cam chinuie. Dar ce ”copil” frumos ne iese!

Spre deosebire de alte procese în care serviciile se cumpără la volum, PR-ul este o cultură a oportunității – oportunitatea de a umaniza branduri în momente alese.

Cele mai bogate exPeRiențe pe care le-am avut au fost în momente de limită. O lipsă ne-a forțat să găsim soluții creative și să obținem mai mult decât dintr-o poziție confortabilă cu resurse complete.

Iată mai jos câteva idei despre creativitate:

  1. Creativitatea este muzică: tot ce era de inventat, s-a inventat. Acum se fac doar remixuri, combinații, alăturări surprinzătoare. Un ritm de acolo, un ritm de dincolo, un pic retro, puțin clasic – și e ca nou!.
  2. A fi creativ înseamnă a fura permanent. Complet inofensiv și total legal (excludem plagiatul!). Se întâmplă citind cărți, văzând filme, participând la spectacole, sorbind conversații, contemplând imagini. Se face cocktail și se consumă!
  3. Creativitatea este chimie: orice idee originală poate fi redusă la o formulă de bază care combină elementar concepte clasice.

De la panică la oportunitate, trecerea se face cu creativitate.

Steve Jobs quote-creativity

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.