Lecturi de vacanță

PR-ul și literatura implică o căsnicie obligatorie. 

Este vară. Este vacanță. Ce mai citim? Am putea citi Ultima noapte de mai de Mădălin Munteanu. Cartea se găsește în librării sau online. Mai jos un interviu ca o joacă în nisip: curios, natural, spontan.

Ce citește un scriitor?

Mă încântă foarte mult Murakami, vulgarul de Beigbeder sau visătorul de Zafon.   Aș vrea să spun și Gabriel Garcia Marquez, dar toată lumea citește în momentul ăsta, așa că mă rezum la un Nick Hornby, pe lângă cei de mai sus. Consider că nu poți să treci prin viață fără să nu citești High Fidelity, fără să asociezi câte ceva cu o simplă melodie perfectă.

Cât de des trăiești în lumea pe care o creezi?

Cred că zilnic. Am învățat să ascult și să culeg din viața fiecăruia câte ceva, orice poveste auzită, orice situație, încerc să o modelez cum vreau eu, încerc să îi dau ceva din mine. Pentru fiecare acest termen de lume înseamnă altceva, iar eu nu mă exclud.

E greu să o iei de la capăt în fiecare zi?

Atât timp cât pick-up-ul în funcționează, iar discurile cu Daft Punk și Otis Redding sunt la loc de cinste, nu am mari greutăți. Plus evident, o ceașcă de ceai. Întotdeauna neagră. Și cu lapte. Este o rutină care mă pune în funcțiune de fiecare data.

Scrii ca să fii citit?

Depinde. Inițial nu, apoi da, apoi am reușit să găsesc un echilibru. Scriu ce vreau să fie citit, dar scriu și pentru mine, undeva seara, când am nevoie să fiu doar eu și cu mașina de scris sau cu o foaie alba de word.

Cum bea cafeaua un scriitor?

Fără lapte și dulce, chiar foarte dulce. Obicei căpătat de la prima cafea pe care mi-a făcut-o bunica-mea. Nu am găsit un gust asemănător până acum în nicio cafenea de specialitate. E gustul acela de casă, așa că încerc să beau rar, ca să o savurez. În rest, cum ți-am zis, ceai și iarăși ceai..

De ce ai scris Ultima noapte de mai? Cine trebuie să o citească?ultima-noapte-mai-207974

Hmm, good one, Mosby, cum spune cineva în How I Met Your Mother. Cred că din două motive, primul este că noaptea este laitmotivul meu în cei 27 de ani de existență, noaptea mereu s-au întâmplat cele mai interesante lucruri, mereu am căutat cărți sau filme cu tema nopții sau chiar și melodii, vezi The Moon Song cântată de Karen O în coloana sonoră de la Her. Iar al doilea, pentru a cuprinde frumusetea Bucureștiului. Noaptea. Primăvara. Oamenii au uitat cât de frumos este Bucureștiul noaptea, orașul a prmit o mini mască de kitsch, dar în spatele acesteia, se află ceva spectaculos. Trebuie doar să te uiți atent. Uită de oameni, uită de idei, doar privește-l.

Dacă ai scrie un scenariu de film, s-ar numi….

Cât de prost a fost Nymphomaniac.

Iar sloganul lui ar fi….

Finalul o să te enerveze mai rău decât ”Rămâi cu mine”.

Crezi în PR?

Cred în PR-ul făcut bine. Sunt unele reguli de bază peste care se trece foarte ușor, iar PR-ul își pierde esența.

Care este ultimul articol din presă care te-a impresionat stilistic?

Deși nu sunt cel mai mare fan al lor, cei de la Casa Jurnalistului au participat la o investigație alături de britanicii de la The Guardian. Tema articolului era cum sunt exploatați muncitorii din fabric de pui din UK. A fost excelent, exact cum trebuie să arate un articol de presă bine făcut. Exact și la obiect.

Ce poză ai pe Desktop?

Ca să fie totul mai clișeic decât este, am o bibliotecă. Google-ul mi-a spus că a aparținut lui Pablo Escobar, dar cumva cred că este o inginerie arhitecturală din casa unui bogătaș de undeva de prin Germania sau Franța rurală.

Galben sau roșu?

Întotdeauna verde.

Game of Thrones sau Mad Men?

Niciunul. Mai degrabă the Thick of It. Mai este și despre PR în cabinetul britanic. Charisma lui Don Draper are de învățat de la Malcolm Tucker.

Care este ultima întrebare pe care ți-ai pus-o?

E ora 5:60, este sambata in zori, nu se mai petrece nimic în jurul meu, de ce încă sunt în Control? De ce nu mă duc acasă?

Comment (1)

    L-am citit. Este excelent, literatura noastra inca are oameni ce vin din spate.

    Reply

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.