LIFTUL CARE NE DUCE SUS

”So, advertising? Wow. At least I’m an honest prostitute.”

Nu știu ce să zic. Poate personajul are dreptate.

La urma urmei, toți o facem pe bani. Munca, evident.  Dar ce se întâmplă când nici măcar pe bani nu mai poți s-o faci? Când te trezești dimineața cu junghiuri în suflet și cu dureri de dinți scrâșniți de nervi? Îți dai demisia și te faci antreprenor! Mu-ha-ha! Dacă ți-ai imaginat că soluția este să fugi, atunci cu atât mai mult trebuie să stai pe loc. Deciziile importante de muncă se iau în timpul liber. Cele mai înțelepte –  în vacanță.

Oare ne-am pierdut răbdarea? Oare faptul că primim cartofii de la Mcd în secunda în care am pus banul jos, ne-a dezobișnuit de răbdare? Ne așteptăm să nu mai existe așteptare?

 Liftul ne-a educat că sus se poate ajunge foarte ușor și repede. Așa că atunci când Elisha Otis a inventat liftul pentru persoane în 1852, tot ea a plantat și ideea că poți ajunge sus fără efort. Ceea ce nu am înțeles noi, e că până ajungi la lift mai durează un pic. Accesul într-o clădire mare și frumoasă se face doar pe la parter. Odată ajuns la parter, va trebui să te înghesui un pic, să dai din coate (ca oltenii), să calci deseori pe alții pe picioare sau direct pe cadavre, să-ți lași iubitul în afara liftului (pentru că nu toți încap cu tine acolo), să te străduiești să apeși butonul care te interesează, altfel cobori unde nu trebuie, să fii vigilent după ce ai ajuns la 3 nu cumva să cobori din nou la 1. Și tot așa

Și da, toți poate am avut fantezii cu etajul superior, poate ne-am dorit birou separat, am visat să călcăm cu pantofi de lac pe mochetă corporatistă, să avem acces la o comunitate de etichete… Dar liftul nu duce pe oricine acolo. Îi duce doar pe cei care își doresc cu adevărat.

Alții se vor trezi pe un teren pustiu, fără vecini, în cizme și mânuși de lucru. Acolo nu există lift, există potențial, mâini și picioare. Și ele aparțin antreprenorilor. 

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.