Optimismul mexicanilor, fericirea islandezilor și nu-ul românesc

Concluzia unui studiu: Temperatura optimă care ne face fericiți: 13.9 grade  (cred că trebuie să fii foarte fericit să te ocupi cu astfel de studii).

Concluzia unui alt studiu: În Mexic trăiesc cei mai optimiști oameni, iar în Islanda cei mai fericiți. De altfel, primele 5 locuri ale celor mai fericite popoare sunt ocupate de țări europene.

Astăzi am primit de la o prietenă un link despre NU-ul românesc. http://adevarul.ro/sanatate/minte-sanatoasa/nu-1_52fceaf0c7b855ff56505dd9/index.html

Nu pun în discuție concluziile autorului expuse încă din din introducere (acest articol poate fi citit de la final spre început și o să sune fix la fel), dar mă întreb: are rost să citim despre acest NU? Și mai specific: cu ce este acest articol diferit față de realitatea expusă de el?

Mă întreb.

Și apoi mi-aduc aminte ce citeam într-o carte cu teme neuroștiințifice: mesajele care condamnă scoțând în relief norme sociale nedorite sunt ceva obișnuit și au rezultate contraproductive.

poza

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.