PRAGURI

Vorbeam azi cu cineva care spunea că își dă timp să mai greșească până la 30. Cifrele au ceva magic în ele. Mai ales pragurile. Cele mai citite articole sunt cele care îți spun cum să îți faci viața mai frumoasă în 7 pași, să agăți un bărbat în 5 moduri, să slăbești în 7 zile. Oamenii sunt atât de liberi încât le este teamă să experimenteze libertatea și construiesc praguri dincolo de care nu își mai permit. Ca în Mario. E pe nivel. Dar poate și asta e o formă de organizare care te perfecționează.

Multă vreme am crezut că un program disciplinat de 9 ore pe zi îți oferă un cadru fix pe care te poți sprijini în viața de zi cu zi. L-am lăsat în urmă ca să merg pe propriile picioare. Deși un baston are ceva confortabil, în acelși timp îți menține un handicap.

Apropos de cifre și timp, de ce ceasurile din toate reclamele arată 10:10?

Se întâmplă cam din 1920. O vreme s-a crezut că e în onoarea lui A. Lincoln (acesta a murit la 10.15 de fapt). În realitate, marketingul a evaluat și se pare că în această poziție ceasul ”zâmbește” și îți permite să vizualizezi mai bine logo-ul.

Emoțional sau practic, timpul rămâne cea mai scumpă monedă. Să-l cheltuim cum se cuvine.

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.