Un Gratis care Costă Timp

 

Pe Facebook oamenii sunt foarte generoși. Generoși cu tot ce se întâmplă în dreptul lor. Prea generoși uneori.

Te bucuri de mucenicul prietenului tău. Ești invitat la masă la restaurant cu fostul tău coleg de școală.  Te extaziezi la pantofii unui colaborator. Primești ghiocei și lalele de la cine te aștepți mai puțin (oameni cu care poate nu ai vorbit de 10 ani). Ești foarte aproape de burta unei fost vecine gravide. Aproape simți schiurile unei foste colege pe zăpada din Rânca. Afli vremea direct din Vilnius. Știi care e meniul unui restaurat în care nu ai fost niciodată. Te bucuri de flori din Timișoara de pe canapeaua din București.

Facebook-ul este definiția generozității. Oamenii împart cu tine ce e mai bun, mai înțelept, mai gustos, mai estetic. Te protejează de lucrurile triste. Iată de ce generozitatea e maximă. Aici pe Facebook toată lumea e fericită și mirată. Mirarea e din nou la modă, iar entuziasmul se vrea viral. Totul penntru un like.

În această vitrină de lux a emoțiilor, ai acces non-stop și pe alese.  Gratis. Un gratis care costă timp.

Aproape simți că trăiești. 

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.