Ziua 2 – Pisici, ceai, mașini și oameni

Pisicile

Pisicile marocane sunt cele mai apatice și jigărite pisici pe care le-am văzut vreodată. Ori sunt foarte educate și naționaliste astfel încât nu răspund la Pis-ul românesc, ori sunt obosite răt de tot viață. Pisici triste.

Ceaiul…

L-am lipăit cum nu am lipăit vreodată de drag ceaiul de mentă. Menta e proaspăt, nu uscată. Este foarte dulce și ceainicul e cochet. Am dat cu drag cafeaua pe ceai.

ceai

 

Mașinile

De fapt șoferii. Mai frică decât de traversatul neregulamentar, mi-e frică de cel regulamentar, pe zebră. Dacă nu ești iute de picior și calcule fizice de viteză, ai două opțiuni: nu veni aici sau nu traversa. Oricare ar fi e mai avantajoasă decât ce am văzut. Accidentele par să fie ușoare din punct de vedere fizic. Deci supraviețuiești. Mai provocator e să înfrunți oamenii care se transformă brusc într-o mulțime, se îmbrâncesc și se amenință.

Femeile

S-au adaptat. Superacoperite, dar colorate. Mai roz, mai o fundiță, mai o floricică. Par așa…înguste. Destul de grupate, mereu însoțite.

Fotbal

Fotabalul pe plajă e distracție maximă. Printre desene făcute cu piciorul, porți imaginare care mereu se mută pe măsură ce fuge mingea, femeile dau clasă. Da. Pe plajă ele fac legea fotbalului. Bravo, fetelor!

Oricum per total marocanii par să fie împătimiți ai fotbalului. Știi că echipa favorită a câștigat atunci când seara de la etajul 6 auzi claxoane multe și cântece de veselie. Veselia lor e zgomotoasă.

Bărbații

Sunt ochioși. Chiar și când însoțesc vreo femeie, le fug ochii în toate direcțiile. În rest, foarte alunecoși. Își încearcă norocul cu fiecare turist, vând discuri și adidași din mers, te invită în excursii și îți oferă flori.

oameni Maroc

Mâncare

Țineți-mi pumnii să nu mă las convinsă să încerc melci de la colțul străzii. E o tarabă mobilă mereu înconjurată de localnici care sorb melci mai ceva decât italienii espresso.

În rest, nu știu dacă e relevant să spun, mâncarea e delicioasă. Am mâncat din același loc. Luigi are vedere spre golf și are fructe de mare proaspete. Și fructe. 🙂

fructe si creveti

 

Comunicare

Toată lumea are o vânzare de încheiat. Vânzarea e un stil de viață. Prin urmare se comunică în toate direcțiile. Miros turiștii de la o poștă. Fiecare cu tehnicile lui, în final sunt totuși decenți și renunță în fața lui Non, merci. Sunt mai rezonabili decât mă așteptam.

Spania

Eu văd din hotel marea și Spania. Sau poate e Gibraltarul de fapt. Nu contează. Dar e plăcut să trăiești între continente și abia aștept să văd Peștera lui Hercule. De acolo poți vedea limita dintre mare și ocean care se remarcă prin nuanțele diferite de albastru. Ceea ce vreau să spun e că nu ai cum să nu simți limitele și intersecțiile culturale. Este plăcut să experimentezi cultura marocană când în frunte îți suflă aerul iberic și cu localnicii vorbești în franceză.

spania

Leave a comment

Hey, so you decided to leave a comment! That's great. Just fill in the required fields and hit submit. Note that your comment will need to be reviewed before its published.